Deratizare

Necesitatea deratizării pentru orice tip de suprafață

Eastern-Suburbs-Pest-ControlPe lângă pagubele materiale pe care le provoacă, rozătoarele (șoarecii și șobolanii) constituie un deosebit pericol pentru sănătate. Deseori, în unele regiuni, o bună parte din bolile contagioase ca: toxiinfecțiile alimentare, leptospiroza, trichiniloza, bruceloza, gastroenterita virotica, febra aftoasa, antraxul și alte boli mai puțin grave sunt transmise de șobolani și șoareci. Pentru a putea stârpi aceste rozătoare trebuie să le cunoaștem modul de viață, iar conform cercetătorilor, șoarecii și șobolanii sunt mamiferele cele mai numeroase și răspândite, reprezentând o treime din fauna globului.

Metode de deratizare – tipurile de otrăvuri, soluții împotriva rozătoarelor:

Cu o eficiență maximă în prestarea serviciilor de deratizare în orice mediu, chiar și cu un grad ridicat de infestare, echipa noastră utilizează o gamă largă de produse profesionale printre care se numără:

Momeala rodentidică îmbină eficacitatea principiilor active rodentidice cu atracția substanțelor apetisante: cereale, grăsimi animale, arome, zahăr, menite să atragă rozătoarele să se hrănescă din alimentele otrăvite.

Momeala proaspătă, pasta. Pasta momeală care are o consistență moale, garantează rezultate optime în intervențiile de deratizare, datorită materiilor prime folosite (făină de primă calitate la care se adaugă grăsime de origine animală sau vegetală, zahăr și arome) și a unui proces de producție care îi conferă un randament ridicat în materie de eficacitate și calitatea de a fi apetisant.

Cereale grâne, boabe și expandat. Sunt amestecate cu substanțe aromatizate și apetisante, mai ales zaharuri. Se pot prezenta sub formă de grâne boabe, și expandat, indicate pentru așezarea în spații interne, în particular în magazii și depozite alimentare. Boabele se introduc în pliculețe care, pe lângă o bună conservare și un risc minor de dispersie, obligă rozătoarele să rupă plicul pentru a se putea hrăni, lăsând semne evidente despre prezența lor.

Momeli parafinate/cerate. Acest ultim tip de momeală se utilizează la intervențiile de deratizare cu condiții de mediu deosebite fiind indispensabilă utilizarea momelilor care garantează menținerea propriilor caracteristici pe perioade lungi. Motivul pentru care se folosește acest tip de momeală este parafină, care în această tipologie de momeli, având o concentrație bine studiată, permite așezarea și în locuri unde gradul de umiditate este ridicat (de ex. școli, conducte de canalizare, canale, șanțuri, etc).

Raticidul pulbere este un raticid pudră concentrat care poate fi folosit pentru controlul șoarecior și șobolanilor în zone industriale cât și domestice. Se folosește pentru deratizare colectivități, industrie, mijloace de transport, zona urbană, zona rurală, HO-RE-CA, structuri sanitare, depozite agricole.

Mod de acționare e diferit față de celelalte raticide datorită formulării sub forma de pulbere, acesta se lipește de blană și membrele rozătorului care o ingerează în momentul în care își face igiena (când se spală), dar în același timp contaminează și membrii cuibului, inclusiv puii și femelele gestante, atunci când intră în contact cu ei, după ce au fost contaminați cu pulbere.

Rozătoarele dăunătoare – tipuri de rozătoare:

Deratizare împotriva șobolani de casă

este cunoscut în țara noastră sub mai multe denumiri: guzgan, șobolan călător, ghiorlan. Trăiește în apropierea omului și a animalelor domestice. În timpul verii se menține în preajma apelor unde își fac galerii foarte ramificate. Fiind o specie hidrofilă, trăiește numai în locuri umede, în locurile uscate pătrunzând numai în căutarea hranei. Șobolanul de casă este un animal crepuscular și nocturn. El sare, aleargă și înoată cu abilitate, dar în schimb se cațără anevoios. Boli răspândite: rabia, pseudoturbarea, meningita virotică, pesta porcină, pesta aviară, trichineloză, pseudotuberculoză, septicemia hemoragică etc.

Deratizare împotriva Șoareci de casă

este la fel de răspândit și la fel de des întâlnit ca și Șobolanul de casă. Are culoarea cenușie pe partea dorsală și cenușiu-alburie pe partea ventrală. Șoarecele de casă este legat de locuință omului unde preferă locurile mai uscate, dar frecvent migrează și în apropierea casei menținându-se la distanțe mici. O caracteristică importantă a șorecilor de casă este ca aceștia în căutarea de hrană vor folosi mereu același drum până când sursa este epuizată. Boli răspândite: febra tifoidă, dizenteria, salmonelozele, micoze și multe altele.

Deratizare împotriva Șobolani negri

foarte răspândit în Europa de Nord, Europa Centrală și Europa de Sud, șobolanul negru este foarte rar întâlnit în țara noastră și numai în zonele cu porturi unde apar prin intermediul navelor care vin din alte părți ale Europei. Este mai puțin prolific decât Șobolanul de casă, dar se pare că este mai longeviv, ajungând până la vârsta de 7 ani. Printre bolile cele mai grave pe care le răspândește este ciuma.

Deratizare împotriva Șobolani de Câmp

la noi în țară este o specie răspândită în zonele cu umiditate mare fiind întâlnit până la altitudinea de 900 metri. Este caracterizat printr-o culoare brună-argintie pe spate și alb – cenușiu pe abdomen. Numărul gestațiilor pe an se ridică la 4-5, iar numărul de pui la fiecare gestație 2-8, puii devin maturi la 1,5-2 luni și pot trăi de la 2 la 4 ani. Boli răspândite: tularemie, leptospiroza, holera păsărilor.

Deratizare împotriva Șoareci de Câmp

această specie este una din cele mai răspândite din natură. El preferă șesul uscat (pajiști, păduri, pașuni, câmp cultivat, terenuri necultivate). Șoarecele de câmp are o culoare brună-cenușie sau brun-roșcată și un alb murdar pe abdomen. Femela șoarecelui de câmp are 3-7 gestații pe an cu câte 4-12 pui la fiecare gestație. Maturitatea sexuală apare la vârsta de 2 luni, iar durata vieții este de 2-3 ani. Înmulțirile explozive ale acestor șoareci duc la invazii pe teritorii întinse, urmate de adevărate calamități în agricultură. Cu asemenea ocazii sunt de-a dreptul “păscute” cerelalele verzi, legumele, apoi sunt consumate boabele, iar copacii sunt roși.

ddd-services

Cere Oferta Lunii Aici



de exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.



de exemplu, garsonieră aprox 35 m²







opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mail



introduceți aici doar prenumele tău



dacă va fi nevoie, te sunăm noi



Dacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute