Dezinsectia impotriva gandacilor

gandacGandacii sunt cunoscuti ca transmitatori al unor boli serioase precum dizenterie, gastroenterite cu Salmonella si Shigella si altor boli infectioase cu diferite grade de gravitate prin infestarea hranei cu secretiile si excrementele lor.

Gandacii sunt numiti “gunoierii” oamenilor si consuma orice sursa de hrana organica pe care o gasesc. Desi prefera dulciurile, carnea si amidonul gandacii se multumesc si cu altfel de hrana precum par, carti dar si alte materii in descompunere. Astfel putem spune ca gandacii consuma tot ce este disponibil in locul in care habiteaza.

Cand sunt lasati fara hrana si apa ei pot supravietui de la 5 pana la 45 de zile. Cand au doar apa fara hrana ei pot supravietui pana la cateva luni, dar in conditiile privarii de apa, chiar daca au cu ce se hrani se vor degrada mult mai rapid si vor muri.

Multe specii de gandaci s-au adaptat traiului uman. Astfel gandacii sunt gasiti deseori in depozite de alimente si zone de preparare ale acestora. Cele mai commune spatii in care sunt gasiti sunt bucatariile din apartamente si restaurante, magazine alimentare, canalizari, etc. Prefera locatiile umede ca subsolurile pe care le vor infesta, mai ales in anotimpurile reci precum iarna.

In incaperi gandacii se ascund in crapaturi si in spatele mobilei, aventurandu-se pentru cautarea hranei noaptea cand este intuneric.

Specii de gandaci:

Unele dintre cele mai raspandite specii de gandaci sunt gandacul german, American oriental si gandacul maro.

Gandacul German (Blattella germanica) este cea mai raspandita specie. Poate sa ajunga pana la aproximativ 1,3 cm, este de culoare maro si prezinta 2 dungi de culoare neagra-maronie in spatele capului. Aceste insect traiesc in mod normal peste 1 an si produc cele mai multe oua.

Gandacul American (Periplaneta Americana) este cea mai raspandita specie de gandaci gasita in case. Adultii sunt de culoare rosie-bruna si pot creste peste 4 cm in lungime. Atat masculii cat si femelele acestei specii au aripi si pot zbura distante scurte. Aceste tipuri de gandaci pot trai peste 2 ani si sunt gasiti in mod normal in gospodariile unde este depozitata mancarea.

Gandacul Oriental (Blatta orientalis)are un corp lucios de culoare neagra sau maro. Femelele pot masura peste 3 cm in timp ce masculii ating maxim 2,5 cm in lungime. De obicei traiesc intre 1 si 6 luni si se hranesc cu materie organica.

Gandacul maroniu (Supella longipalpa)creste pana la o lungime de aproximativ 1,3 cm. Desi aripile sunt intalnite si la femele doar masculii pot zbura. Cand sunt deranjati, gandacii maronii de obicei sar. Supravietuiesc in mod normal intre 3 si 11 luni.

Semne de infestare cu gandaci

Gandacii sunt insecte nocturne care prefer sa traiasca sis a se hraneasca in intuneric. Astfel cand gandacii sunt vazuti la lumina zilei este un semn de infestare. Pe langa locurile intunecate ei le prefer sip e cele umede si astfel pot fi intalniti in spatele frigiderelor, chiuvetelor, sobelor, precum si sub podea, canalizale si in motoarele electrocasnicelor si electronicelor mari. Deoarece pot sa isi aplatizeze corpul si astfel sa patrunda in zone foarte inguste, gandacii mai pot fi gasiti in crapaturile peretilor, in spatele monitoarelor sau sub linoleum.

Excrementele gandacilor pot fi vizibile in timpul unei infestari. Fecalele gandacilor de mici dimensiuni au aspectul zatului de cafea sau a piperului negru, in timp ce gandacii mai mari excreta fecale de forma cilindrica. Cuantificarea excrementelor ar putea fi un bun indicator al infestarii cu gandaci.

Unele specii de gandaci lasa mirosuri neplacute (feromoni). In cazul in care exista o infestare masiva se va simti un miros de grasime sau de mucegai.

In cazul in care credeti ca sunteti infestati cu gandaci nu ezitati sa apelati imediat la o echipa de profesionisti gata sa va examineze spatiul dumneavoastra si sa va ofere o solutie viabila pentru a scapa de gandaci !

Cere Oferta Lunii Aicide exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.de exemplu, garsonieră aprox 35 m²opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mailintroduceți aici doar prenumele tăudacă va fi nevoie, te sunăm noiDacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute