Dezinsectia impotriva viespilor

Variaza intre specii, majoritatea prezentand doua perechi de aripi. Culoarea lor variaza de la negru la culori stralucitoare de verde si albastru.

Dimensiunea unei viespi variaza foarte mult de la marimi microscopice pana la cativa centimetri.

Comportament, dieta si obiceiuri:

Speciile de viespi sunt impartite in sociale si solitare. Dupa cum se si intituleaza, cele sociale traiesc in colonii care pot numara pana la cateva mii. In aceste colonii femelele lucratoare se ocupa de toate indatoririle cuibului. Viespile solitare traiesc singure, fara colonii. De asemenea viespile pot fi pradatoare – ucid si consuma alte insecte, precum si animale care se hranesc cu larvele lor, sau parazitare care isi depun adesea oualele in organismele paianjenilor sau omizilor. Viespile sunt buni agenti de control biologic in agricultura asistand ceilalti daunatori. Unele specii de viespi sunt agresive si pot intepa atunci cand sunt amenintate. Spre deosebire de albinele de miere, viespile sunt capabile sa intepe de mai multe ori.

Reproducere:

Vara tarziu, regina unor specii va produce oua nefertilizate din care se vor dezvolta masculii. Acestia din urma vor fertiliza viespile care vor devenii reginele anului viitor. Femelele fecundate se vor adaposti in timpul iernii, in schimb restul coloniei de viespi va muri in majoritatea cazurilor. Primavara viitoare regina va fertiliza oualele din care se vor dezvolta urmatoarele viespi muncitoare care vor construi noul cuib si vor hrani larvele produse de regina.
Semnele de infestare cu viespi:
Semnele sunt dependente de specie dar de cele mai multe ori se vor observa viespile muncitoare si cuibul acestora;

Pentru a scapa de problemele cauzate de viespi nu ezitati sa apelati la echipa noastra de specialisti !

Cere Oferta Lunii Aicide exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.de exemplu, garsonieră aprox 35 m²opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mailintroduceți aici doar prenumele tăudacă va fi nevoie, te sunăm noiDacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute