Dezinsecție

ddd_5045fd298e50bAvantajele Dezinsecției

1. Completează sau înlocuiește măsurile de dezinfecție în munca de prevenire și combatere a unor boli transmise de artropode (țânțar, păduche, purice, căpușă).

2. Contribuie la realizarea mediului igienic al omului prin distrugerea sau îndepărtarea unor artropode direct supărătoare (hematofage, ințepătoare etc.)

3. Contribuie la îmbunătățirea activității agricole și de zootehnie, precum și la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau îndepărtarea unor artropode dăunătoare pentru plantă și animale.

Tipuri de Dezinsecție – scapă de insecte:

1. Dezinsecția preventivă are drept scop îndepărtarea posibilității de multiplicare și de invadare a unor artropode dăunătoare.

2. Dezinsecția de combatere sau în focar urmărește distrugerea sau îndepărtarea lor din mediul înconjurător omului. Dezinsecția de combatere face parte din metodologia luptei în focar (epidemic, epizootic sau de dăunători) și cuprinde în primul rând cunoașterea metodologiei de dezinsecție fizică și chimică.

Metode de Dezinsecție

Dezinsecție prin pulverizare cu pompă mecanică: Tratamentul de dezinsecție cu ajutorul pompelor mecanice se realizează prin diluția în apă a substaței active în concentrații de 3-5% (în funcție de producător și grad de infestare). Din pompă se pulverizează suprafață tratabilă, la baza pereților și pe cantul ușilor și a ferestrelor. Se insistă pe zonele cu guri de canalizare.

Dezinsecție prin pulverizare cu atomizorul: Se folosește în special în spații mari: hale de producție, de stocare, spații deschise sau închise. Ca și în cazul pulverizării cu pompa mecanică procedeul este același. Se diluează în apă substanța activă în concentrație de 3-5% (în funcție de producător și grad de infestare). Din atomizor se pulverizează suprafața tratabilă. Pulverizarea se face la nimim 3 metrii. Particulele pot ajunge și la 10 – 11 metrii. Se insistă pe zonele cu grad ridicat.

Dezinsecție cu capcane adezive și geluri: Acest tip de tratament se aplică în special acolo unde substanța activă nu poate să intre în contact cu produsele sau obiectele din zona tratată. Capcanele se montează în zonele de unde se consideră că ar fi sursa de infestare dar și pe toată zona tratată. Gelul cu efect îndelunat de până la 6 luni se aplică de preferință în crăpături și mai ales în zonele de acces ale insectelor.

Pe lângă metodele de dezinsecție de mai sus se mai numără Dezinsecția prin termonebulizare și Dezinsecție prin nebulizare.

Tipurile de dezinsecție – împotriva insectelor:

Dezinsecție Căpușe sunt fără îndoială inamici de temut atât pentru oameni cât și pentru animalele lor de companie. Pe lângă senzația neplăcută provocată, căpușele pot transmite și boli care pot cauza anemie sau chiar paralizie. Orice proprietar de câine trebuie să cunoască o serie de informații despre riscurile, prevenirea și îndepărtarea căpușelor. Cunoștințele de bază despre căpușe vă pot fi de foarte mare ajutor pentru a vă feri câinele de pericolul căpușelor.

Dezinsecție Furnici cauzează probleme în primul rând atunci când forează în clădiri pentru alimente sau apă și atunci când acestea construiesc cuiburi în clădiri și grădini. Când sunt în căutare de hrană, pot fi atrase de o gamă largă de produse, unele specii preferând dulciurile, carnea, grăsimile sau uleiurile. Furnicile vor căuta de asemenea apă în perioadele secetoase. Când elementele dorite sunt găsite, multe dintre specii vor recruta colegi din cuib pentru a ajuta la strângerea hranei. Acest lucru poate duce la un număr mare de furnici care apar într-o perioadă scurtă de timp.

Dezinsecție Gândaci de Bucătărie trăiesc într-o varietate de medii din întreaga lume. Speciile dăunătoare de gândaci de bucătărie se adaptează ușor mediilor dar preferă căldura din clădiri. Spinii de pe picioare au fost anterior considerate senzoriale dar observațiile locomoției pe nisip și pe plasa de sârmă au demonstrat că acestea ajută la locomoție pe teren dificil. Structurile au fost folosite ca sursă de inspirație pentru picioare robotizate.

Dezinsecție Molii
este o insectă înrudită îndeaproape cu fluturele, din ordinul Lepidoptera. Sunt aproximativ 250.000 de specii diferite de molii din acest ordin (un număr cam de 10 ori mai mare decât numărul de specii de fluturi). Majoritatea speciilor sunt nocturne sau crepusculare. Moliile nu sunt ușor de diferențiat de fluturi. O pereche de molii poate depune circa 500 ouă. Larvele de molii, adică omizile, formează coconi. Când molia iese din cocon, este deja la maturitate. Unele omizi sapă găuri în pământ și trăiesc acolo până când sunt gata de transformare într-o molie matură.

Dezinsecție Muște pot supraviețui în climate reci, doar cu oamenii. Muștele de casă se hrănesc cu substanțe lichide sau semi-lichide alături de materiale solide care au fost înmuiate. Datorită aportului mare de produse alimentare, acestea depozitează fecale în mod constant, fiind unul dintre factorii care face ca insectele să fie un purtător periculos de agenți patogeni. Ele sunt capabile să trasporte peste 100 de agenți patogeni, cum ar fi febra tifoidă, holera, salmonella, dizenterie bacilară, tuberculoză, antrax și viermi paraziți.

Dezinsecție Păianjeni (Araneae) este cel mai numeros ordin de arahnide, numărul speciilor descrise depășind 40 000. În prezent, paianjenii se întâlnesc pe toate continentele, cu excepția Antarctidei. Ei preferă să trăiască în regiunile tropicale, păduri, peșteri, în regiunile alpine, de stepă, localitățile umane, chiar și în bazinele acvatice (fam. Cybaeidae). Cea mai notabilă deosebire de alte animale constituie construcția plasei din mătase.

Dezinsecție Ploșnițe sunt insecte parazite, de culoare roșie, cu corpul turtit și cu miros urât caracteristic, care trăiesc prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor și se hrănesc cu sângele omului. Înțepătura insectei mature și a larvelor este realizată de obicei pe întuneric. Lichidul secretat de glanda salivară în acest timp este toxic și determină în cazul copiilor inflamații care pot irita și după 7 zile. Se ajunge de asemenea la inflamații ale pielii pe suprafețe mari, perturbări ale stării generale și slăbirea vederii. În cazul unui atac puternic, acestea provoacă neplăceri datorită răspândirii mirosului lor neplăcut în încăpere.

Dezinsecție Purici este numele comun pentru oricare dintre insectele mici, fără aripi, din ordinul Siphonaptera (unele autorități folosesc numele Aphaniptera pentru că este mai vechi). Puricii sunt paraziți externi, care trăiesc prin hematofagia sângelui mamiferelor și păsărilor. Mâncărimi, leziuni ale pielii rezultate în urma sc-ărpinatului… cunoaștem prea bine “pomelnicul” simptomelor datorate prezenței acestor “vampiri” pe pielea patrupezilor noștri. Cu toate acestea, destul de mulți stăpâni ignoră faptul că puricii pot transmite sau provoca și diverse maladii. Iată de ce este foarte important să adoptați, cu ajutorul veterinarului, un “plan de luptă” bine pus la punct.

Dezinsecție Țânțari
sunt una dintre cele mai importante insecte dăunătoare care afectează sănătatea și bunăstarea omului și a animalelor domestice. Din cauza varietăților de mediu favorabile pentru dezvoltarea țânțarilor, ei pot apărea oriunde. Țânțarii femele produc o mușcătură dureroasă în timpul hrănirii și pot transmite numeroase organisme cauzatoare de boli.

Dezinsecție Viespi
specia europeană de viespe preferă să construiască stupuri în jurul locuințelor umane în cazul în care acestea pot extrage lichide dulci din alimente. Viespile extrag din excremente, ceea ce înseamnă că sunt purtători de prim boli dacă acestea intră în contact cu produsele alimentare umane. În perioada de construcție a stupului cauzează daune copacilor pe care le folosesc pentru a crea materia primă pentru construirea stupului. Viespile vor ataca stupurile de albine și le vor ucide. La sfârșitul verii și în întreaga toamnă viespile vor provoca mari pagube culturilor de fructe.

Cere Oferta Lunii Aicide exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.de exemplu, garsonieră aprox 35 m²opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mailintroduceți aici doar prenumele tăudacă va fi nevoie, te sunăm noiDacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute