Dezinsectia impotriva tantarilor

Tantarii fac parte din acelasi grup cu mustele devarate, Diptera. Au o singura pereche de aripi, picioare lungi si subtiri si un cap cu o trompa proeminenta. Dimensiunile adultilor variaza intre 3 si 9 mm iar corpul este acoperit de obicei de solzi mici.

Tantarii sunt bine cunoscuti prin obiceiul pe care il au femelele adulte care adesea se hranesc cu sange pentru a ajuta la producerea oualelor. Un lucru mai putin stiut despre tantari este acela ca se pot hrani si cu nectarul florilor.

Larvele tantarilor se hranesc de obicei cu resturi organice si organisme acvatice mici, dar sunt unele specii care se hranesc cu alte specii de tantari. Adultii sunt cei mai acitvi noaptea dar si cand cerul e acoperit sau in locurile umbroase sau intunecoase. Ei nu prefera soarele deoarece pot fi desicati si astfel pot muri.

Reproducere
Masculii au antene pe care le folosesc pentru a localiza femelele. După împerechere, femele caută o masă de sânge pentru a ajuta în producţia de ouă. Numarul de oua rezultat dupa imperechere variaza de la specie la specie si poate ajunge pana la 100 de oua la o singura imperechere.

Semne de infestare
Semne de activitate ale tantarilor sunt reprezentate de zumzetul si muscaturile femelelor. Oamenii au diferite reactii cand sunt muscati de tantari de la o usoara iritatie pana la o inflamatie intensa si edem. Semnele prezentei speciilor immature sunt gasirea lor in apa statatoare.

Cere Oferta Lunii Aici



de exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.



de exemplu, garsonieră aprox 35 m²







opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mail



introduceți aici doar prenumele tău



dacă va fi nevoie, te sunăm noi



Dacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute