Dezinsectia impotriva furnicilor

Ca si celelalte insecte, furnicile poseda 6 picioare, fiecare dintre ele avand 3 articulatii. Piciorul furnicii este foarte puternic, astfel ele pot fugi foarte rapid. Furnicile pot ridica de 20 de ori mai mult decat propria greutate.

Media de viata a unei furnici este de aproximativ 45-60 de zile. Furnicile sunt insect curate si ordonate. Furnicile nu isi folosesc antenele doar pentru atingeri ci si pentru simtul mirosului. La nivelul capului unei furnici se pot observa o pereche mare si puternica de falci care se inchid si se deschid lateral asemenea unui foarfece.

Furnicile adulte nu pot inghiti sau mesteca mancarea solida, astfel ele inghit doar zeama alimentelor, lasand la o parte partea uscata. Furnicile poseda 2 stomacuri, unul care pastreaza mancarea pentru ele, iar celalalt pentru a imparti hrana cu celelalte furnici. Ca si celelalte insect ele au corpul acoperit de o “armura” tare care se numeste exoschelet

Furnicile au 4 stadii distinct de crestere: ou, larva pupa si adult. Biologistii clasifica furnicile ca un grup special de viespi (Hymenoptera Formicidae). Sunt peste 10000 de specii cunoscute de furnici, fiecare colonie avand cel puţin una sau mai multe regine. Rolul reginei este acela de a depune oua care dupa aceea vor fi supravegheate de catre “furnicile lucratoare”. Furnicile lucratoare sunt furnici sterile care au rolul de a cauta hrana, de a avea grija de oua si de a apara cuibul de “vizitatori” nedoriti. Fiecare colonie de furnici are propriul miros, astfel cand apar “intrusi” pot fi imediat recunoscuti. Furnicile commune negre si de lemn nu inteapa dar imprastie un lichid compus din acid formic. Unele pasari isi pun furnicile in pene deoarece acidul formic imprastiat de furnici distruge parazitii. Noaptea, furnicile lucratoare muta ouale si larvele în adancimea cuibului pentru a le proteja de frig, iar in timpul zilei le aduc inapoi la suprafata unde este mai cald. Dacă o furnică lucrătoare găseste o sursă buna de hrana, aceasta lasă o urma de miros, astfel încât alte furnici din colonie sa poata gasi sursa.

Preventia infestarii cu furnici:

Eliminati sursele de umiditate si apa statuta pentru ca daunatorii ca furnicile, tantarii si furnicile sunt atrase de umezeala. Taiati crengile copacilor sau alte plante situate langa geamuri sau usa de intrare deoarece furnicile folosesc aceasta cale pentru a ajunge in casa dumneavoastra. Asiguraţi-vă că nu există fisuri sau sparturi la nivelul pardoselii sau parchetului casei in care locuiti. Asiguraţi-vă că lemnele de foc si materiale de constructii nu sunt pastrate langa casa dumneavoastra deoarece furnicile isi pot construi cuiburi in stivele de lemn.

Cere Oferta Lunii Aicide exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.de exemplu, garsonieră aprox 35 m²opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mailintroduceți aici doar prenumele tăudacă va fi nevoie, te sunăm noiDacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute