Dezinsectia impotriva capuselor

Capusele sunt arahnide mici care au nevoie de mese cu sange pentru a finaliza ciclurile complexe de viata pe care le au. Sunt clasificate stiintific ca Arachnida (ca si paianjenii)anand un numar de mai mult de 800 de specii in toata lumea. Doar doua familii de capuse, Ixodidae (capuse dure) si Argasidae (capuse moi) sunt cunoscute ca transmitatoare de boli la nivelul oamenilor. Diferenta dintre capusele dure si cele moi este aceea ca primele prezinta pe spate un scut (placa) fata de celelalte.

Capusele au un ciclu complex de viata care include oua, larve, nimfe si adulti, capusele masculi si femele. Larvelor, nimfelor si adultilor le sunt necesare mese cu sange pentru a supravietui. De obicei femelele adulte (capusele dure) sunt cele care provoaca muscaturile, masculii murind dupa imperechere.

Capusele nu pot sa sara sau sa zboare ci pur si simplu isi folosesc picioarele pentru a se deplasa si a ajunge pe gazda. Larvele sunt foarte mici (aproximativ 1/32 dintr-un inch) si au 6 picioare , în timp ce nimfele sunt aproximativ 1/16-1/8 inch cu opt picioare, iar adulţii au 8 picioare si aproximativ 3/16-1/4 inch.

Semnele si simptomele muscaturii de capusa
Din nefericire muscatura de capusa este nedureroasa si ramane asa chiar si dupa ce capusele isi termina masa cu sange si cad de pe piele. Mai tarziu la locul muscaturii de capusa pot aparea mancarime, roseate, caldura locala si rareori la unele persoane durere intense localizata. Unii oameni pot fi sensibili sau alergici la muscatura de capusa (secretii salivare) si pot dezvolta rash, dificultati de respiratie, edem, amorteala sau chiar paralizie. Cateva simptome immediate pot urma muscaturii de capusa ca: febra, dificultati de respiratie, astenie fizica, confuzie, durere de cap sau palpitatii pentru care trebuie consultat imediat un doctor.

Oricum majoritatea persoanelor muscate de capuse nu au nici un semn sau simptom, iar cei mai multi dintre ei uita cand au fost muscati.

Cere Oferta Lunii Aicide exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.de exemplu, garsonieră aprox 35 m²opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mailintroduceți aici doar prenumele tăudacă va fi nevoie, te sunăm noiDacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute