Dezinsectia impotriva moliilor

Aspect:
Moliile au de obicei 2 perechi de aripi acoperite de solzi, o “trompa” incolacita si ochi mari. Aspectul şi mărimea unei molii variază foarte mult în funcţie de specie, unele fiind massive pe cand altele mici. Anumite specii sunt stralucitoare avand o culoare metalica, pe cand culoarea altora este o combinatie intre maro si gri. Majoritatea moliilor care infesteaza interiorul sunt mai mici de 2 cm şi sunt adesea cu nuanţe de culoare de la gri sau maro pana la maro-roşcat.

Comportament, dieta si obiceiuri:
Sunt frumoase polenizatoare dar si insecte care se hranesc cu sange. Unele molii sunt daunatori agricoli majori ai caror ciclu de viata nu interfera niciodata cu omul fiind adesea sursa de hrana pentru multe animale, inclusiv păsări, mamifere, reptile, amfibieni, insecte, arahnide şi chiar unele plante. In interior, locatarii gasesc adesea molii in camara hranindu-se cu alimentele sau articolele textile depozitate aici.

Deşi sunt cele mai faimoase pentru capacitatea lor de a ruina îmbrăcămintea din lana, moliile de îmbrăcăminte sunt atrase de asemenea de o varietate de alte materiale naturale cum ar fi mătase, păr, blană şi pene. De obicei aceste molii masoara intre 2,5 cm si 5 cm si au culoarea pielii de bivol. Moliile evita lumina şi sunt cel mai frecvent întâlnite în locaţii întunecate precum subsoluri, mansarde şi dulapuri. In afara acestor locuri se mai pot ascunde in cutele tesaturilor sau in colturile camerelor.

Infestarea cu molii are particularitatea de a ramane o lunga perioada de timp neobservata, astfel producandu-se daune majore ale imbracamintei sau a mobilierului. Este cunoscut faptul ca larvele de molii sunt responsabile pentru daunele produse hainelor, preferand tesaturi animaliere; Se pot hrani cu fibre din pulovere, haine, pături, covoare, obiecte decorative, pilote, perne şi jucării. În timp ce unele sunt inofensive iar altele sunt cunoscute prin beneficiul adus in producerea mătasii şi pentru valoarea nutritivă, majoritatea moliilor şi larvelor sunt considerate daunatori veritabili.

Semnele infestarii cu molii:
Semnele infestarii cu molii depind foarte mult in functie de specia din care provin. În interior, molii sunt vizibile cand zboară in cameră sau cand stau pe diferite suprafeţe.

Infestarea cu molii de haine este observata din pacate atunci cand déjà moliile au produs unele daune; Ca dovada a activitatii unele molii vor lăsa coconi şi excremente.

Ca si cele de haine, moliile de alimente pot lăsa în urmă produse alimentare deteriorate şi excrementele; Unele molii parasesc sursa de hrana cand vine momentul reproducerii, pupele lor fiind vizibile in colturile dulapurilor, sertarelor sau peretilor.

Cere Oferta Lunii Aicide exemplu, căpușe, șoareci, purici, etc.de exemplu, garsonieră aprox 35 m²opțional, lasă-ne și adresa ta de e-mailintroduceți aici doar prenumele tăudacă va fi nevoie, te sunăm noiDacă dorești, ne poți da mai multe detalii aici: adresă exactă, etc. Întreabă-ne orice și îți vom răspunde în maxim 10-15 minute